07:48 31.01.2018

Зубко відкрив два центри безпеки громадян в ОТГ Донецької області

1 min read
Зубко відкрив два центри безпеки громадян в ОТГ Донецької області

У Донецькій області Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко відкрив два центри безпеки громадян в обласних територіальних громадах, йдеться в повідомленні на "Урядовому порталі".

Забезпечити безпеку громадян - ключова функція держави. Тому політика безпеки послуга - найперша і найголовніша для громадян, і ми повинні забезпечити її якісне надання на рівні громад. Особливо в прифронтовій Донецькій області, де ризики виникнення надзвичайних ситуацій набагато вище, ніж будь-де. Така можливість сьогодні реалізована завдяки спільному проекту в рамках децентралізації з ДСНС, Мінрегіоном та Донецькою обласною військово-цивільною адміністрацією", - заявив Г.Зубко.

Він також повідомив, що фінансування центрів безпеки здійснено за рахунок обласного бюджету та бюджетів об'єднаних громад.

"В рамках децентралізації ми делегували громадам повноваження, передали ресурси. Окрім цього, Мінрегіоном спільно з ДСНС були розроблені на допомогу громадам рекомендації зі створення центрів безпеки. Такі ж рекомендації були розроблені зі створення ЦНАП, Нового освітнього простору і амбулаторій", - зазначив віце- прем'єр-міністр.

За словами політика, сьогодні ми бачимо матеріалізацію реформи - функціональні центри безпеки, де розміщено пожежний підрозділ, а також особовий склад відповідного відділу поліції. Такий підхід дозволяє швидше реагувати на ситуацію і забезпечити 20-хвилинну доступність до місця надзвичайної події.

"Це інвестиції в безпеку суспільства, а потім врятовані людські життя і збережене майно", - зазначив Геннадій Зубко.

AD
AD
AD
AD