13:50 08.06.2017

"Vodafone Україна" відновив зв'язок на території ОРДЛО після пошкодження невідомими волоконно-оптичних ліній

2 min read

Мобільний оператор "Vodafone Україна" (ПрАТ "ВФ Україна") о 6:00 8 червня усунув пошкодження двох волоконно-оптичних ліній зв'язку, пошкоджених невідомими на підконтрольній Україні території, виведення з ладу яких раніше призвело до проблем зі зв'язком у громадян на території окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

"У результаті актів вандалізму о 9:45 7 червня були пошкоджені одразу дві лінії ВОЛЗ, які забезпечують зв'язок базових станцій на всій непідконтрольною Україні території з комутаторами, що на підконтрольній Україні частини. Оскільки обидва обриви були здійснені на цьому боці, технічним фахівцям вдалося їх швидко полагодити. до 6 ранку 8 червня зв'язок було відновлен ", - відзначили агентству в прес-службі оператора.

Як повідомлялося, громадяни, які проживають на тимчасово непідконтрольних окремих районах Донецької і Луганської областей, можуть зв'язатися з рештою території України тільки за допомогою мережі мобільного оператора "Vodafone Україна" (ПрАТ "МТС Україна").

"Наразі на тих територіях в автономному режимі працює близько двох третин загальної кількості розміщених там базових станцій "Vodafone-Україна". Решта вийшли з ладу, а можливості їх обслуговувати і ремонтувати, у нас немає.", - сказала в березні PR- директор "Vodafone-Україна" Вікторія Рубан.

Як повідомлялося, 4 лютого 2015 року устаткування "Київстар" в ОРДЛО було захоплено. Пізніше все майно цього оператора було передано так званому "Міністерству зв'язку ДНР", яке згодом повідомило про запуск місцевого оператора мобільного зв'язку "Фенікс".

Раніше в прес-службах найбільших українських мобільних операторів - "Київстар", "Vodafone Україна" і lifecell агентству "Інтерфакс-Україна" уточнили, що дзвінки з "Фенікса", а також мобільного оператора "ЛугаКий", створеного в так званій "ЛНР", на їх номери неможливі, а абоненти "Vodafone-Україна" на неконтрольованих територіях можуть додзвонитися до абонентів "Київстар", lifecell і "Vodafone-Україна" без обмежень.

Раніше також повідомлялося, що оператор lifecell припинив надання послуг мобільного зв'язку на неконтрольованій частині Донецької області з 22 лютого 2017 року. Надання послуг на неконтрольованих територіях Луганської області було припинено оператором рік тому.

Фіксований оператор зв'язку "Укртелеком" припинив надання послуг телефонії та Інтернет на неконтрольованій частині Донецької області з 1 березня 2017 року.

"Vodafone Україна" (ПрАТ "ВФ Україна") - другий за масштабом оператор мобільного зв'язку в Україні. До кінця 2016 року обслуговував в Україні близько 20,9 млн абонентів. У оператора - близько 500 магазинів по всій країні.

"Vodafone Україна" на 100% належить Prelludium B.V. (Нідерланди) і є частиною міжнародної групи МТС, акції якої котируються на Нью-йоркській фондовій біржі під кодом MBT.

AD
AD
AD
AD
AD