14:13 28.01.2015

Україна готова розпочати консультації у рамках СОТ щодо нових імпортних мит

1 min read
Україна готова розпочати консультації у рамках СОТ щодо нових імпортних мит

Україна готова розпочати консультації в комітеті з обмежень, пов'язаних із платіжним балансом Світової організації торгівлі (СОТ), щодо введення додаткових імпортних мит на 100 груп товарів за ставкою 5-10%.

Як повідомляється на офіційному сайті СОТ, імпортні мита Україна вводить через погіршення платіжного балансу, значного скорочення валютних резервів.

Тимчасове введення мит спрямоване на відновлення платіжного балансу. У 2014 році на нього негативно вплинула низка чинників: збільшення бар'єрів для українського експорту на традиційні ринки, несприятливі ринкові ціни на основні експортні товари, антитерористична операція на сході та анексія Криму, девальвація гривні.

За січень-листопад 2014 року дефіцит платіжного балансу становив $11,046 млрд, станом на 9 січня 2015 року міжнародні резерви України оцінювалися в $7,34 млрд.

Як повідомлялося, наприкінці грудня минулого року парламент України ухвалив закон, що передбачає введення додаткових імпортних мит на 100 груп товарів за ставкою 5-10%.

AD
AD
AD
AD
AD