13:28 27.06.2024

СБУ затримала в Одесі сімох блогерів, які передавали ворогові локації ЗСУ і ТЦК

2 хв читати
СБУ затримала в Одесі сімох блогерів, які передавали ворогові локації ЗСУ і ТЦК

Служба безпеки України викрила в Одесі мережу блогерів, які діяли в інтересах спецслужб РФ: фігуранти намагалися зірвати мобілізацію і передавали ворогові координати військових ЗСУ на території міста.

"Зловмисники знімали провокативні стрими та публікували фейкові повідомлення про українських військових, а також представників ТЦК. Крім того, блогери поширювали координати блокпостів і маршрути переміщення мобільних груп місцевих військкоматів", - ідеться в повідомленні СБУ в четвер.

За інформацією української спецслужби, окупанти могли використовувати цю інформацію для підготовки повітряних ударів по місцях зосередження українських захисників.

"Служба безпеки зірвала плани ворога і затримала сімох фігурантів. Серед затриманих - подружжя одеситів, яке зливало локації ЗСУ до проросійського телеграм-каналу із загальною аудиторією понад 200 тис. користувачів", - наголошується в повідомленні.

За наявними даними, цей інтернет-ресурс адмініструють представники ФСБ, які збирають інформацію про місця базування й переміщення Сил оборони.

Також, як повідомляють у СБУ, затримано місцевого жителя, який передавав інформацію в цей самий телеграм-канал, і ще чотирьох одеситів, які намагалися зірвати мобілізацію за допомогою публікації постів у спеціалізованих групах і чат-ботах популярних месенджерів.

За інформацією СБУ, серед них - адміністратор регіонального телеграм-каналу з 15-тисячною аудиторією. "Там фігурант поширював актуальні локації військовослужбовців ТЦК та закликав своїх підписників долучатися до підривної діяльності на користь рф", - уточнюється в повідомленні.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ в особливий період).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що Ізраїль близький до викорінення військового потенціалу ХАМАС

Суд обрав запобіжний захід ще одному фігуранту справи про незаконний продаж землі на Закарпатті

Суд призначив до розгляду справу ексдиректора "Укрспецекспорту" й близького родича колишнього першого заступника секретаря РНБО

Наступні місяці мають показати прогрес у наближенні України до Євросоюзу - Зеленський

Двопартійна делегація Конгресу США запевнила Київ у підтримці України

Зеленський обговорив із Сирським і Баргилевичем підготовку контрзаходів щодо логістики й техніки окупанта

Зеленський привітав Канаду з національним днем

Рух вантажного транспорту відновився на чотирьох ПП на польському кордоні, незабаром буде відкрито на всіх - заступник міністра

Голова комітету розвідки Конгресу США виступає за розширення застосування американської зброї Україною для ударів по території РФ

Держгеокадастр запустив гарячу лінію для реєстрації геопросторових даних

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА