20:23 01.07.2024

Двопартійна делегація Конгресу США запевнила Київ у підтримці України

3 хв читати
Двопартійна делегація Конгресу США запевнила Київ у підтримці України

Двопартійна делегація Конгресу США прибула до Києва в понеділок, 1 липня, щоб продемонструвати підтримку України та отримати інформацію про американську допомогу, заявив голова Комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США (Республіканська партія) Майк Тернер.

"Ми тут із двопартійною делегацією Конгресу, щоб продемонструвати нашу підтримку Україні. Очевидно, що Сполучені Штати, продовжуючи надавати зброю і фінансову підтримку, відповідають на заклик проти російської агресії", - сказав Тернер на брифінгу в Києві в понеділок увечері.

Він зазначив, що прибув в Україну з групою американських конгресменів, які опікуються питаннями національної та міжнародної безпеки.

"Ми були дуже задоволені доповідями та брифінгами, які ми отримали як від нашої команди, так і від українців про те, що тут можливо і як ми можемо продовжити нашу підтримку", - додав Тернер.

Також він поінформував, що делегація зустрілася раніше з президентом України Володимиром Зеленським і висловили підтримку його лідерству і "тому, чого ми добиваємося разом".

Він продовжував переконувати нас у необхідності додаткової повітряної підтримки та протиповітряної оборони, а також у тому, що допомога Сполучених Штатів має надходити швидше. І ми поділяємо його занепокоєння", - наголосив Голова Комітету з питань розвідки.

Член Палати представників США Ронні Джексон (Республіканська партія) окремо подякував Зеленському за запрошення в Україну, а також висловив подяку українському народові за надану інформацію про ситуацію. Конгресмен також зазначив, що США багато чому вчаться на прикладі того, що відбувається в Україні.

"Було дуже вражаюче бачити, що роблять зараз українські військові та яку підтримку вони отримують від цивільного сектору. Ми в Сполучених Штатах багато чому вчимося на прикладі того, що тут відбувається, здобуваємо уроки, які допоможуть у майбутньому на майбутніх полях битв", - зазначив він.

Зі свого боку конгресменка Бетті Макколлум (Демократична партія) зі свого боку також зазначила, що США багато чого вчаться в України, і "не тільки того, як протистояти російській агресії, а й того, як демократичні країни, НАТО та інші демократичні країни, мають триматися разом".

"Напад на суверенітет однієї демократії, на мою думку, є нападом на всі демократії. Тому я рада сказати дякую українському народу за те, що він стоїть на передовій і бореться за демократію", - заявила вона.

Член Палати представників США Ронні Джексон (Республіканська партія) Джон Джойс, який представляє округ Пенсільванії, зазначив, що сьогодні, 1 липня, річниця битви під Геттісбергом під час Громадянської війни в США.

"Ця битва стала переломним моментом у Громадянській війні, і я з нетерпінням чекаю на ресурси з мужністю, які є в українців, щоб побачити цей переломний момент у битві проти Росії", - сказав він.

Зі свого боку конгресмен Тоні Гонзалес (Республіканська партія) наголосив, що незалежно від того, хто перебуває в Білому домі, важливо, щоб Конгрес підтримував союзників США в усьому світі.

"І я думаю, що сьогоднішній день був великою частиною цього. І підтримувати своїх союзників потрібно не тільки в хороші, а й у важкі часи", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вечірні авіаудари по селищу під Харковом спровокували пожежу, інформація про постраждалих не надходилаповідомив

До 14 збільшилася кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Харкову, серед них троє дітей

Авіація НАТО провела навчання на північному сході Польщі

Міноборони: 2 млн українців оновили свої дані в "Резерв+"

На харківському напрямку ворог намагається нарощувати темпи наступальних дій

У Харкові вже 14 постраждалих, серед них двотижневе немовля

Уряд найближчим часом представить деталі нових програм зі стабілізації мобільного зв'язку та допомоги людям в умовах електродефіциту - Зеленський

Глави МЗС України та Ізраїлю обговорили загрози від РФ, Ірану та КНДР

"Укрзалізниця" змінила час відкриття онлайн-продажу на міжнародні поїзди

Щоденна боротьба зенітників наближає час, коли небо над Україною буде мирним - Сирський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА