13:56 29.06.2023

Рада денонсувала угоду між Україною та Білоруссю про захист держсекретів

1 хв читати
Рада денонсувала угоду між Україною та Білоруссю про захист держсекретів

Верховна Рада денонсувала українсько-білоруську угоду про взаємний захист державних секретів, повідомила співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко.

"279 народних депутатів підтримали закон №0197, який передбачає припинення дії Угоди між Україною та Республікою Білорусь про взаємне забезпечення захисту державних секретів та обмін інформацією", - написала Геращенко у своєму телеграм-каналі за підсумками пленарного засідання Верховної Ради в четвер.

Як зазначається в пояснювальній записці до проєкту закону, причиною денонсації угоди є підтримка Білоруссю країни-агресора Росії, яка розгорнула повномасштабну воєнну агресію проти України.

"Встановлені факти дискримінаційних і недружніх дій із боку Білорусі, співпраця з цією країною у сфері оборони та безпеки не вважається доцільною", - наголошується в пояснювальній записці.

Угоду між Україною та Білоруссю про взаємне забезпечення захисту державних секретів було підписано 19 лютого 2004 року в Києві. Верховна Рада ратифікувала документ 19 жовтня 2005 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що Ізраїль близький до викорінення військового потенціалу ХАМАС

Суд обрав запобіжний захід ще одному фігуранту справи про незаконний продаж землі на Закарпатті

Суд призначив до розгляду справу ексдиректора "Укрспецекспорту" й близького родича колишнього першого заступника секретаря РНБО

Наступні місяці мають показати прогрес у наближенні України до Євросоюзу - Зеленський

Двопартійна делегація Конгресу США запевнила Київ у підтримці України

Зеленський обговорив із Сирським і Баргилевичем підготовку контрзаходів щодо логістики й техніки окупанта

Зеленський привітав Канаду з національним днем

Рух вантажного транспорту відновився на чотирьох ПП на польському кордоні, незабаром буде відкрито на всіх - заступник міністра

Голова комітету розвідки Конгресу США виступає за розширення застосування американської зброї Україною для ударів по території РФ

Держгеокадастр запустив гарячу лінію для реєстрації геопросторових даних

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА