15:41 27.06.2024

Зеленський уклав угоду про безпеку з лідерами Євросоюзу

1 хв читати
Зеленський уклав угоду про безпеку з лідерами Євросоюзу

Президент України Володимир Зеленський під час саміту лідерів ЄС, що відбувається у Брюсселі 27-28 червня, уклав угоду про співпрацю у сфері безпеки з Європейським Союзом загалом як з інституцією.

З європейського боку документ підписали президенти Європейської ради Шарль Мішель і Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Раніше в четвер президент Європейської ради Шарль Мішель уже заявив, що угода має на меті гарантувати тривалу підтримку Києва.

Як повідомлялося, 19 червня в Офісі президента України повідомили про завершення роботи над текстом угоди про гарантії безпеки з ЄС. Відповідні переговори вели кілька місяців. Підписання цього документа, як зазначили в Офісі президента, стане ще одним важливим кроком на шляху до зміцнення безпеки України.

Документ про гарантії безпеки з Європейським Союзом став 18-м за рахунком, підписаним між Україною та її партнерами. Зокрема, раніше Україна вже підписала такі договори з Великою Британією, Канадою, США, Францією, Німеччиною, Латвією, Німеччиною та іншими державами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що Ізраїль близький до викорінення військового потенціалу ХАМАС

Суд обрав запобіжний захід ще одному фігуранту справи про незаконний продаж землі на Закарпатті

Суд призначив до розгляду справу ексдиректора "Укрспецекспорту" й близького родича колишнього першого заступника секретаря РНБО

Наступні місяці мають показати прогрес у наближенні України до Євросоюзу - Зеленський

Двопартійна делегація Конгресу США запевнила Київ у підтримці України

Зеленський обговорив із Сирським і Баргилевичем підготовку контрзаходів щодо логістики й техніки окупанта

Зеленський привітав Канаду з національним днем

Рух вантажного транспорту відновився на чотирьох ПП на польському кордоні, незабаром буде відкрито на всіх - заступник міністра

Голова комітету розвідки Конгресу США виступає за розширення застосування американської зброї Україною для ударів по території РФ

Держгеокадастр запустив гарячу лінію для реєстрації геопросторових даних

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА