07:08 28.06.2024

Лідери ЄС закликали активізувати надання військової допомоги Україні - висновки саміту ЄС

2 хв читати
Лідери ЄС закликали активізувати надання військової допомоги Україні - висновки саміту ЄС

Європейська рада закликає активізувати надання військової допомоги Україні поставками систем ППО, боєприпасів і ракет.

Про це йдеться у висновках засідання Європейської ради, які були схвалені в розділі, присвяченому Україні, у четвер, у перший день зустрічі лідерів Європейського союзу.

"Оскільки Україна реалізує своє невід'ємне право на самооборону, Європейська Рада закликає активізувати надання військової підтримки Україні. Зокрема, системи ППО, боєприпаси і ракети терміново необхідні для захисту населення України і критично важливої енергетичної інфраструктури", - сказано в документі.

Під час засідання Європейська рада розглянула виконану роботу з надання військової підтримки Україні, де необхідні подальші зусилля. "Європейська рада закликає Раду швидко завершити роботу над заходами допомоги Європейського фонду миру, які ще більше стимулюють надання військової підтримки Україні", - окреслили подальшу роботу лідери ЄС.

Крім того, вони привітали прогрес у реалізації ініціатив, висунутих кількома державами-членами щодо боєприпасів і ракет, винищувачів, протиповітряної оборони і навчання, і закликали до "їхнього подальшого зміцнення і прискорення".

Лідери також не виключили, що для того, щоб "краще задовольнити потреби українських збройних сил у навчанні, Європейський Союз готовий до подальшого збільшення потенціалу Місії військової допомоги Європейського Союзу на підтримку України (EUMAM Україна)".

Європейська Рада знову заявила про продовження підтримки незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і підтвердила непохитну прихильність Європейського Союзу наданню постійної політичної, фінансової, економічної, гуманітарної, військової та дипломатичної підтримки Україні та її народові стільки часу і так інтенсивно, як це необхідно.

"Росія не повинна здобути перемогу. Європейська рада рішуче засуджує нещодавню ескалацію військових дій з боку Росії, зокрема подальше посилення атак на цивільне населення, цивільну та критично важливу інфраструктуру, особливо в енергетичному секторі", - наголошується у висновках.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни завдали трьох ударів дронами по храму в Бериславському районі – Херсонська ОВА

Нетаньягу заявив, що Ізраїль близький до викорінення військового потенціалу ХАМАС

Суд обрав запобіжний захід ще одному фігуранту справи про незаконний продаж землі на Закарпатті

Суд призначив до розгляду справу ексдиректора "Укрспецекспорту" й близького родича колишнього першого заступника секретаря РНБО

Наступні місяці мають показати прогрес у наближенні України до Євросоюзу - Зеленський

Двопартійна делегація Конгресу США запевнила Київ у підтримці України

Зеленський обговорив із Сирським і Баргилевичем підготовку контрзаходів щодо логістики й техніки окупанта

Зеленський привітав Канаду з національним днем

Рух вантажного транспорту відновився на чотирьох ПП на польському кордоні, незабаром буде відкрито на всіх - заступник міністра

Голова комітету розвідки Конгресу США виступає за розширення застосування американської зброї Україною для ударів по території РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА