22:47 27.06.2024

Число постраждалих внаслідок ворожих ударів надпотужними ФАБ-500 по Харкову зросло до п'яти, порушено справу

1 хв читати

Число постраждалих внаслідок ворожих ударів окупантів надпотужними ФАБ-500 по Київському району Харкова зросло до п'яти осіб, прокуратура порушила досудове розслідування, повідомляє Офіс генерального прокурора України.

"За даними слідства, 27 червня близько 15:00 з РФ завдали авіаудари по Київському району Харкова. Постраждали п'ять осіб. Пошкоджено приватні будинки, корпуси та гуртожитки ВНЗ, а також будівлю ДСНС", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що у четвер, 27 червня, російські військові вперше для ударів по Харкову використали надпотужні модернізовані ФАБ-500 з УМПК. Попередньо атаки були завдані з н.п. Майський Білгородської області РФ.

Зазначається, що один із ФАБів потрапив у стіну приватного житлового будинку та не здетонував. Фахівці ДСНС вилучили вибуховий пристрій та витягають із двору нерозірваний снаряд. У будинку на момент влучення був 10-річний хлопчик, але він не постраждав.

"При процесуальному керівництві Київської окружної прокуратури м. Харкова розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України), - повідомили у прес-службі Офісу генпрокурора.

Як повідомлялося раніше, російські окупанти завдали авіаударів у Харкові з території Білгородської області, вперше використавши для цього радянські 500-кілограмові авіабомби ФАБ-500 з фугасною боєголовкою, повідомив керівник облпрокуратури Олександр Фільчаков. За його словами, станом на 18:30 вечора четверга було четверо постраждалих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що Ізраїль близький до викорінення військового потенціалу ХАМАС

Суд обрав запобіжний захід ще одному фігуранту справи про незаконний продаж землі на Закарпатті

Суд призначив до розгляду справу ексдиректора "Укрспецекспорту" й близького родича колишнього першого заступника секретаря РНБО

Наступні місяці мають показати прогрес у наближенні України до Євросоюзу - Зеленський

Двопартійна делегація Конгресу США запевнила Київ у підтримці України

Зеленський обговорив із Сирським і Баргилевичем підготовку контрзаходів щодо логістики й техніки окупанта

Зеленський привітав Канаду з національним днем

Рух вантажного транспорту відновився на чотирьох ПП на польському кордоні, незабаром буде відкрито на всіх - заступник міністра

Держгеокадастр запустив гарячу лінію для реєстрації геопросторових даних

Зеленський обговорив з конгресменами США постачання додаткових систем ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА