19:50 27.06.2024

Столтенберг і Зеленський обговорили підготовку до саміту НАТО у Вашингтоні

1 хв читати
Столтенберг і Зеленський обговорили підготовку до саміту НАТО у Вашингтоні

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і президент України Володимир Зеленський обговорили остаточну підготовку до саміту альянсу, який відбудеться 9-11 липня у Вашингтоні.

Як повідомляє в четвер пресслужба альянсу, на саміті посилення підтримки України стане пріоритетом для лідерів країн НАТО. "Я думаю, що ми справді перебуваємо на шляху до дуже хорошого саміту НАТО для України і для НАТО", - заявив Столтенберг на початку зустрічі.

Він окреслив свої очікування стосовно того, що країни НАТО погодяться, щоб альянс узяв на себе провідну роль у координації та наданні допомоги в безпековій сфері та навчання для України. "Крім того, генсек альянсу також запропонував довгострокове фінансове зобов'язання, щоб дати Україні більшу передбачуваність в отримуваній нею підтримці", - зазначається в повідомленні.

Столтенберг також привітав президента Зеленського з підписанням безпекової угоди між ЄС і Україною та початком переговорів про вступ до ЄС, що відбулося цього тижня.

Своєю чергою, президент України подякував генсеку НАТО за зусилля з консолідації підтримки України з боку союзників, зокрема, за посилення можливостей для захисту українського неба.

У своєму телеграм-каналі в четвер він зазначив, що Україна очікує рішення щодо посилення ролі Альянсу в координації безпекової допомоги та тренувань українських військових, а також довгострокових фінансових зобов'язань для стабільної підтримки України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що Ізраїль близький до викорінення військового потенціалу ХАМАС

Суд обрав запобіжний захід ще одному фігуранту справи про незаконний продаж землі на Закарпатті

Суд призначив до розгляду справу ексдиректора "Укрспецекспорту" й близького родича колишнього першого заступника секретаря РНБО

Наступні місяці мають показати прогрес у наближенні України до Євросоюзу - Зеленський

Двопартійна делегація Конгресу США запевнила Київ у підтримці України

Зеленський обговорив із Сирським і Баргилевичем підготовку контрзаходів щодо логістики й техніки окупанта

Зеленський привітав Канаду з національним днем

Рух вантажного транспорту відновився на чотирьох ПП на польському кордоні, незабаром буде відкрито на всіх - заступник міністра

Голова комітету розвідки Конгресу США виступає за розширення застосування американської зброї Україною для ударів по території РФ

Держгеокадастр запустив гарячу лінію для реєстрації геопросторових даних

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА