19:39 20.06.2024

Зеленський: Життя України має зберегтися, і це стосується енергетичного забезпечення

2 хв читати
Зеленський: Життя України має зберегтися, і це стосується енергетичного забезпечення

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні детально розповів про підсумкові рішення Ставки верховного головнокомандувача у сфері захисту української енергетики.
"Абсолютно конкретне завдання - максимально підтримати людей, громади і зробити все, щоб російські терористи не досягли своїх цілей. Життя України має зберегтися, і це стосується, зокрема, енергетичного забезпечення", - сказав Зеленський.
Перше, на що звернув увагу президент України, це доручення уряду розробити та "негайно представити програму для стимулювання в Україні встановлення сонячної генерації та накопичувачів енергії, максимально сприятливу програму. Щоб це був за легкістю аналог програми "5-7-9", але відсоток - нуль річних у гривні для громадян".
"Друге: чіткий план добудови всіх захисних споруд для енергетики, й за кожним таким об'єктом - чіткий термін завершення робіт. Треба прискорюватися виконавцям на кожному рівні", - сказав Зеленський.
Третє: на всіх громадських і адміністративних об'єктах у країні, на всіх об'єктах критичної інфраструктури потрібні відповідні альтернативні джерела енергозабезпечення. "Заради цього уряд, обласні та місцеві адміністрації, енергокомпанії та кожен, хто має бути залучений, мають працювати разом і так, щоб Україна ввійшла в опалювальний сезон підготовленою на рівні кожної громади та всієї нашої держави", - наголосив глава Української держави.
"Четверте: держава й надалі працюватиме для створення нової енергогенерації, нових децентралізованих енергетичних потужностей. Мають бути затверджені конкретні проєкти та подані строки виконання за кожним із них", - додав Зеленський.
І п'яте: держава має значно активніше стимулювати будівництво нових балансувальних і маневрових потужностей для енергетики. "Це процес досить складний в умовах війни, але маємо реалізувати, як реалізували вже багато важких проєктів", - переконаний Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що Ізраїль близький до викорінення військового потенціалу ХАМАС

Суд обрав запобіжний захід ще одному фігуранту справи про незаконний продаж землі на Закарпатті

Суд призначив до розгляду справу ексдиректора "Укрспецекспорту" й близького родича колишнього першого заступника секретаря РНБО

Двопартійна делегація Конгресу США запевнила Київ у підтримці України

Зеленський обговорив із Сирським і Баргилевичем підготовку контрзаходів щодо логістики й техніки окупанта

Рух вантажного транспорту відновився на чотирьох ПП на польському кордоні, незабаром буде відкрито на всіх - заступник міністра

Голова комітету розвідки Конгресу США виступає за розширення застосування американської зброї Україною для ударів по території РФ

Держгеокадастр запустив гарячу лінію для реєстрації геопросторових даних

Зеленський обговорив з конгресменами США постачання додаткових систем ППО

У Дніпрі тривають пошуки людей під завалами, зниклими безвісти залишаються двоє людей - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА