17:03 20.06.2024

Україна отримала від Німеччини 16 одиниць спецтехніки на EUR2,3 млн на відновлення енергоінфраструктури

2 хв читати

Українським енергетикам передано два автомобілі Mercedes-Benz Arocs із краном-маніпулятором для робіт в електромережах під час зустрічі заступника міністра енергетики України Світлани Гринчук із надзвичайним і повноважним послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Мартіном Егером.

"Це частина партії з 16 одиниць спецтехніки на суму в EUR2,3 млн, придбаних у рамках українсько-німецького енергетичного партнерства та завдяки кампанії зі збору коштів і закупівель, реалізованої GIZ (Німецьке товариство міжнародного співробітництва - ІФ-У)", - повідомило Міністерство енергетики України в четвер.

Як поінформували у відомстві, частину автомобілів уже доставлено в Україну й передано енергетикам Харківської, Миколаївської та Тернопільської областей. Решту машин отримають оператори системи розподілу в Запорізькій і Черкаській областях, також додаткові одиниці техніки поїдуть на Харківщину та Миколаївщину.

"Німеччина - наш надійний партнер. Країна - найбільший донор Фонду підтримки енергетики України, створеного за ініціативи Міністра енергетики України Германа Галущенка та Єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон. Внесок країни до Фонду становить понад EUR275 млн", - зазначила процитована на сайті Міненерго Гринчук.

Крім того, за словами Егера, від початку війни уряд Німеччини закупив і доставив українським енергетикам товарів на суму понад EUR12 млн у рамках українсько-німецького енергетичного партнерства. Крім того, трансформатори, генератори та сонячні панелі, надані німецькими компаніями, також були доставлені й зараз забезпечують електроенергією понад 550 тис. людей в Україні.

З березня 2022 року Україна отримала з Німеччини 120 вантажів гуманітарної допомоги для енергосектору, зокрема трансформатори, генератори, кабель, арматуру для повітряних ліній та інше обладнання, необхідне для виконання відновлювальних робіт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни завдали трьох ударів дронами по храму в Бериславському районі – Херсонська ОВА

Нетаньягу заявив, що Ізраїль близький до викорінення військового потенціалу ХАМАС

Суд обрав запобіжний захід ще одному фігуранту справи про незаконний продаж землі на Закарпатті

Суд призначив до розгляду справу ексдиректора "Укрспецекспорту" й близького родича колишнього першого заступника секретаря РНБО

Наступні місяці мають показати прогрес у наближенні України до Євросоюзу - Зеленський

Двопартійна делегація Конгресу США запевнила Київ у підтримці України

Зеленський обговорив із Сирським і Баргилевичем підготовку контрзаходів щодо логістики й техніки окупанта

Зеленський привітав Канаду з національним днем

Рух вантажного транспорту відновився на чотирьох ПП на польському кордоні, незабаром буде відкрито на всіх - заступник міністра

Голова комітету розвідки Конгресу США виступає за розширення застосування американської зброї Україною для ударів по території РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА