15:00 15.06.2024

Єрмак: Кількість країн, які прибули на Саміт миру, - це вже великий успіх

2 хв читати
Єрмак: Кількість країн, які прибули на Саміт миру, - це вже великий успіх

Українська делегація очікує, що Саміт миру у Швейцарії мине успішно, і сама кількість держав-учасниць є успіхом, заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

"Те, про що багато хто говорив зі скепсисом лише два роки тому, коли президент анонсував українську Формулу миру - це відбувається. Відбувається в присутності та за участю понад ста держав і міжнародних організацій, які тут переважно на рівні лідерів країн та урядів. І це вже результат. Усе, що робила і, на жаль, продовжує робити навіть у ці останні години Росія для того щоб зірвати, зіпсувати (Саміт миру - ІФ-У) їм не вдалося", - наголосив Єрмак, коментуючи початок саміту в ефірі телемарафону.

Він нагадав, що на порядку денному саміту три пункти Формули миру: ядерна безпека, продовольча безпека, звільнення полонених і депортованих.

"І це дуже добре, тому що така кількість держав, які тут у Швейцарії будуть говорити сьогодні-завтра, про українську Формулу миру, про те як припинити війну, як принести на нашу землю справедливий, чесний мир, побудований на нормах міжнародного права, на нормах Статуту ООН", - наголосив Єрмак.

"Очікування хороші, але ви знаєте, що на війні ми віримо справам, не тільки словам, але вже те, що тут сьогодні збирається така кількість держав - це вже великий успіх. І, безумовно, буде продовження цього, на цьому це не зупиняється, і наша робота з партнерами триватиме до нашої перемоги, до припинення війни, до відновлення нашої територіальної цілісності, до повернення наших військовополонених і відповідальності держави-агресора", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що Ізраїль близький до викорінення військового потенціалу ХАМАС

Суд обрав запобіжний захід ще одному фігуранту справи про незаконний продаж землі на Закарпатті

Суд призначив до розгляду справу ексдиректора "Укрспецекспорту" й близького родича колишнього першого заступника секретаря РНБО

Наступні місяці мають показати прогрес у наближенні України до Євросоюзу - Зеленський

Двопартійна делегація Конгресу США запевнила Київ у підтримці України

Зеленський обговорив із Сирським і Баргилевичем підготовку контрзаходів щодо логістики й техніки окупанта

Зеленський привітав Канаду з національним днем

Рух вантажного транспорту відновився на чотирьох ПП на польському кордоні, незабаром буде відкрито на всіх - заступник міністра

Голова комітету розвідки Конгресу США виступає за розширення застосування американської зброї Україною для ударів по території РФ

Держгеокадастр запустив гарячу лінію для реєстрації геопросторових даних

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА