20:55 12.06.2024

Макрон відкинув можливість передвиборчих дебатів із Ле Пен

2 хв читати
Макрон відкинув можливість передвиборчих дебатів із Ле Пен

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не бере участі в парламентській виборчій кампанії і не буде з нагоди цих виборів проводити дебати з головою фракції "Національного об'єднання" в розпущених Національних зборах Марін Ле Пен.

За його словами, він був готовий на дебати з нею перед європейськими виборами 9 червня, але вона поставила неприйнятну для нього умову: відставку президента в разі поразки його партії. За таких обставин, як сказав Макрон, він більше не має наміру дискутувати з Ле Пен.

"У цьому контексті ясно, що ні", - наголосив президент у середу на прес-конференції в Парижі, відповідаючи на відповідне запитання.

"Я пропоную їй перечитати Конституцію республіки", - додав Макрон.

Президент, як і напередодні в інтерв'ю Le Figaro Magazine, виключив у разі поразки його партії на парламентських виборах можливість своєї відставки, назвавши таку абсурдною. Макрон зазначив, що президентські вибори "відбулися 2022 року, і це на п'ять років".

Говорячи про свою залученість до кампанії позачергових парламентських виборів, президент запевнив, що не має наміру вести інших виборчих кампаній, окрім двох своїх президентських у 2017 і 2022 роках, проте вважає за потрібне "вказати курс і метод".

Завдання проведення парламентської кампанії він залишає прем'єр-міністру Габріелю Атталю "з відповідальними представниками (правлячої) більшості, які йому допомагають".

Через поразку на виборах до Європейського парламенту 9 червня президентської соціал-ліберальної партії "Відродження", яка відчутно програла націоналістичному "Національному об'єднанню", Макрон оголосив того самого дня про розпуск нижньої палати парламенту - Національних зборів і призначив дострокові законодавчі вибори 30 червня і 7 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни завдали трьох ударів дронами по храму в Бериславському районі – Херсонська ОВА

Нетаньягу заявив, що Ізраїль близький до викорінення військового потенціалу ХАМАС

Суд обрав запобіжний захід ще одному фігуранту справи про незаконний продаж землі на Закарпатті

Суд призначив до розгляду справу ексдиректора "Укрспецекспорту" й близького родича колишнього першого заступника секретаря РНБО

Наступні місяці мають показати прогрес у наближенні України до Євросоюзу - Зеленський

Двопартійна делегація Конгресу США запевнила Київ у підтримці України

Зеленський обговорив із Сирським і Баргилевичем підготовку контрзаходів щодо логістики й техніки окупанта

Зеленський привітав Канаду з національним днем

Рух вантажного транспорту відновився на чотирьох ПП на польському кордоні, незабаром буде відкрито на всіх - заступник міністра

Голова комітету розвідки Конгресу США виступає за розширення застосування американської зброї Україною для ударів по території РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА