14:00 09.06.2024

Макрон і Байден сподіваються, що країни G7 підтримають фонд на $50 млрд для України

2 хв читати
Макрон і Байден сподіваються, що країни G7 підтримають фонд на $50 млрд для України

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що вони з президентом США Джо Байденом сподіваються на підтримку країнами G7 на майбутньому саміті спеціального фонду для України на 50 млрд доларів.

На спільній пресконференції з Байденом у Парижі Макрон заявив, що вони обговорили важливі питання, "і перше з них - Україна".

"Під час зустрічі G7 ми сподіваємося - обидва сподіваємося, що всі члени G7 погодяться на 50-мільярдний фонд солідарності для України", - сказав президент Франції.

Макрон також додав, що майбутній Глобальний саміт миру у Швейцарії буде "критичним етапом". Також лідери приділили увагу саміту НАТО у Вашингтоні в липні.

Макрон запевнив у продовженні підтримки України "так інтенсивно і так довго, як це необхідно".

"І я хотів би подякувати вам, сер, за прихильність Сполучених Штатів Америки і за нещодавно підтверджені вами рішення, згідно з якими ви стали на наш бік і зіграли вирішальну роль у цьому конфлікті. У цьому конфлікті йдеться про безпеку і стабільність Старої Європи", - зазначив він.

За словами Макрона, погляди Франції та США сходяться в тому, що стосується України.

"Що стосується українського питання, то, як я вже сказав, наші погляди сходяться: повага до міжнародного права, свобода людей визначати своє майбутнє і самовизначатися. І дякую вам за те, що ви на боці Європи", - наголосив він.

Раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден має намір знову зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським на саміті G7 в італійському Барі з 13 до 15 червня. Зустріч буде присвячена використанню заморожених російських коштів для підтримки військових зусиль України.

У травні 2024 року Bloomberg писав, що країни G7 схиляються до того, щоб прийняти план США скористатися прибутком із заморожених російських активів. Цей крок дав би змогу забезпечити щонайменше $50 млрд коштів для України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни завдали трьох ударів дронами по храму в Бериславському районі – Херсонська ОВА

Нетаньягу заявив, що Ізраїль близький до викорінення військового потенціалу ХАМАС

Суд обрав запобіжний захід ще одному фігуранту справи про незаконний продаж землі на Закарпатті

Суд призначив до розгляду справу ексдиректора "Укрспецекспорту" й близького родича колишнього першого заступника секретаря РНБО

Наступні місяці мають показати прогрес у наближенні України до Євросоюзу - Зеленський

Двопартійна делегація Конгресу США запевнила Київ у підтримці України

Зеленський обговорив із Сирським і Баргилевичем підготовку контрзаходів щодо логістики й техніки окупанта

Зеленський привітав Канаду з національним днем

Рух вантажного транспорту відновився на чотирьох ПП на польському кордоні, незабаром буде відкрито на всіх - заступник міністра

Голова комітету розвідки Конгресу США виступає за розширення застосування американської зброї Україною для ударів по території РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА