02:50 09.06.2024

Генеральний директор групи "Репортери без кордонів" Крістоф Делуар помер у віці 53 років

2 хв читати
Генеральний директор групи "Репортери без кордонів" Крістоф Делуар помер у віці 53 років
Фото: Claude TRUONG-NGOC

Крістоф Делуар (Christophe Deloire), генеральний директор групи захисту свободи преси "Репортери без кордонів" (RSF), помер від раку у віці 53 років, повідомила організація в суботу.

"Команда міжнародного секретаріату "Репортерів без кордонів"... з глибоким сумом повідомляє про смерть Крістофа Делуара, генерального секретаря міжнародної організації "Репортери без кордонів" та генерального директора "Репортерів без кордонів", внаслідок боротьби з раком", - йдеться у заяві. групи.

Крістоф Делуар, колишній репортер та тележурналіст, очолював організацію з 2012 року, допомагаючи їй захищати журналістику по всьому світу.

RSF заявила, що Делуар "перетворив асоціацію" та був "невтомним захисником на всіх континентах свободи, незалежності та плюралізму журналістики в умовах інформаційного хаосу".

У заяві йдеться: "Журналістика була боротьбою всього його життя, яке він вів із непохитною переконаністю".

Президент Франції Емманюель Макрон висловив свої співчуття на медіаплатформі X, що був Twitter, сказав, що Делуар "був журналістом у своєму серці".

Він сказав, що колишній репортер та режисер-документаліст "невпинно" боровся за свободу інформації та демократичні дебати і що "його загальна боротьба залишається нашою".

В обліковому записі Ради Європи на сайті X, присвяченому свободі ЗМІ, було написано: "Жахливі новини і така величезна втрата для свободи преси. Тебе не вистачатиме, Крістофе".

Європейський центр свободи преси та ЗМІ написав: "Крістоф був невтомним захисником журналістики, і його втрата буде глибоко відчутна для всієї спільноти свободи преси".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що Ізраїль близький до викорінення військового потенціалу ХАМАС

Суд обрав запобіжний захід ще одному фігуранту справи про незаконний продаж землі на Закарпатті

Суд призначив до розгляду справу ексдиректора "Укрспецекспорту" й близького родича колишнього першого заступника секретаря РНБО

Наступні місяці мають показати прогрес у наближенні України до Євросоюзу - Зеленський

Двопартійна делегація Конгресу США запевнила Київ у підтримці України

Зеленський обговорив із Сирським і Баргилевичем підготовку контрзаходів щодо логістики й техніки окупанта

Зеленський привітав Канаду з національним днем

Рух вантажного транспорту відновився на чотирьох ПП на польському кордоні, незабаром буде відкрито на всіх - заступник міністра

Голова комітету розвідки Конгресу США виступає за розширення застосування американської зброї Україною для ударів по території РФ

Держгеокадастр запустив гарячу лінію для реєстрації геопросторових даних

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА