07:21 29.05.2024

"Ліси України" у 2024 р. поставлять Міноборони 28 тис. куб. метрів деревини

2 хв читати
"Ліси України" у 2024 р. поставлять Міноборони 28 тис. куб. метрів деревини

ДП "Ліси України" виграло тендер Міністерства оборони України на поставку майже 28 тис. куб. м деревини, повідомив генеральний директор підприємства Юрій Болоховець у фейсбуці.

"Торги відбувалися на Prozorro. Кінцева ціна - 3750 грн за куб. м. Згідно з умовами договору, постачальник повністю забезпечує доставку продукції. Тому ціна дещо вища, ніж на біржових аукціонах", - написав він.

Гендиректор додав, що ДП "Ліси України" 2024 року безоплатно надало Силам оборони майже 75 тис. куб. м і виконало всі отримані підприємством заявки від військових частин.

"Вважаємо правильним, якщо і за тендерною процедурою деревина постачатиметься військовим безпосередньо від виробника. Це дасть змогу оптимізувати видатки бюджету, гарантувати якість і своєчасність поставок", - наголосив Болоховець і додав, що з 2023 року ДП "Ліси України" надало ЗСУ майже 200 тис. куб. м пиломатеріалів і необробленої деревини на суму понад 330 млн грн.

Як повідомлялося, в Україні з 2016 року розпочалася реформа лісового господарства. У її межах уже впроваджено продаж необробленої деревини на електронних аукціонах. З 2021 року в низці областей у тестовому режимі працює інтерактивна карта розміщення об'єктів переробки деревини.

У галузі впроваджено проєкт "Ліс у смартфоні", який містить перелік лісорубних квитків на заготівлю деревини та дає змогу перевірити законність здійснення рубок на онлайн-карті відомства.

З 1 червня 2023 року Україна запустила пілот електронної видачі лісорубних квитків і сертифікатів походження лісоматеріалів. Крім того, ДП "Ліси України" розпочало пілотний проєкт із закупівлі послуг із заготівлі деревини через електронний майданчик Prozorro.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни завдали трьох ударів дронами по храму в Бериславському районі – Херсонська ОВА

Нетаньягу заявив, що Ізраїль близький до викорінення військового потенціалу ХАМАС

Суд обрав запобіжний захід ще одному фігуранту справи про незаконний продаж землі на Закарпатті

Суд призначив до розгляду справу ексдиректора "Укрспецекспорту" й близького родича колишнього першого заступника секретаря РНБО

Наступні місяці мають показати прогрес у наближенні України до Євросоюзу - Зеленський

Двопартійна делегація Конгресу США запевнила Київ у підтримці України

Зеленський обговорив із Сирським і Баргилевичем підготовку контрзаходів щодо логістики й техніки окупанта

Зеленський привітав Канаду з національним днем

Рух вантажного транспорту відновився на чотирьох ПП на польському кордоні, незабаром буде відкрито на всіх - заступник міністра

Голова комітету розвідки Конгресу США виступає за розширення застосування американської зброї Україною для ударів по території РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА