19:34 12.12.2023

Експершому заступнику голови ФДМ Кудіну повідомили про підозру в справі ОПЗ/ОГХК

2 хв читати
Експершому заступнику голови ФДМ Кудіну повідомили про підозру в справі ОПЗ/ОГХК

Експершому заступнику голови Фонду держмайна (ФДМ) Денису Кудіну повідомили про підозру в справі щодо завдання збитків державі через АТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) і АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК).

"Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили про підозру ще одному учаснику очолюваної ексголовою ФДМУ злочинної організації, діяльність якої призвела до понад 400 млн грн збитків державі, а викриття стало одним з найгучніших кейсів в історії антикорупційних органів", - ідеться в повідомленні НАБУ в телеграм-каналі.

Відомство уточнює, що дії Кудіна кваліфіковано за ч. 3 ст. 255 КК України.

Зі свого боку Кудін підтвердив вручення йому підозри від НАБУ, що "стало для нього повною несподіванкою".

"Підозра стосується мого періоду роботи у ФДМ. Для мене принципово важливо розібратися в цій справі, щоб ані в детективів, ані в суддів, ані в суспільства не було запитань щодо цього періоду моєї роботи. Буду доводити свою невинуватість у законний спосіб", - написав він на своїй сторінці у фейсбуці.

Як повідомлялося, у березні 2023 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ викрили злочинне угруповання, яке протягом 2019-2021 років заволоділо понад 500 млн грн коштів держпідприємств, серед яких ОПЗ й один з найбільших у світі виробників титанової сировини ОГХК.

За версією слідства, ексголова ФДМ Дмитро Сенниченко разом зі спільниками призначив "своїх" людей директорами підприємств, які в подальшому укладали договори з наперед визначеними компаніями й продавали продукцію за заниженими цінами. Різницю у вартості виводили й конвертували в інтересах злочинної організації.

Загалом у кримінальному провадженні 11 підозрюваних.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни завдали трьох ударів дронами по храму в Бериславському районі – Херсонська ОВА

Нетаньягу заявив, що Ізраїль близький до викорінення військового потенціалу ХАМАС

Суд обрав запобіжний захід ще одному фігуранту справи про незаконний продаж землі на Закарпатті

Суд призначив до розгляду справу ексдиректора "Укрспецекспорту" й близького родича колишнього першого заступника секретаря РНБО

Наступні місяці мають показати прогрес у наближенні України до Євросоюзу - Зеленський

Двопартійна делегація Конгресу США запевнила Київ у підтримці України

Зеленський обговорив із Сирським і Баргилевичем підготовку контрзаходів щодо логістики й техніки окупанта

Зеленський привітав Канаду з національним днем

Рух вантажного транспорту відновився на чотирьох ПП на польському кордоні, незабаром буде відкрито на всіх - заступник міністра

Голова комітету розвідки Конгресу США виступає за розширення застосування американської зброї Україною для ударів по території РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА