15:42 29.06.2024

Правляча партія Естонії висунула кандидата у прем'єри замість Каллас, яка стане главою європейської дипломатії

1 хв читати

Правління правлячої в Естонії Партії реформ у суботу назвало кандидата в прем'єр-міністри замість високого представника Єврокомісії із закордонних справ і політики безпеки Каї Каллас (Kaja Kallas), яка йде на посаду.

"Правління Партії реформ одностайно ухвалило рішення висунути реформіста, міністра клімату Крістена Міхала (Kristen Michal) як кандидата на посаду нового прем'єр-міністра Естонії", - повідомила пресслужба партії.

Як заявив Міхал, "надійність державної оборони, посилення конкурентоспроможності економіки та подальше оздоровлення державних фінансів, безумовно, будуть важливими пріоритетами під час перегляду коаліційного договору".

Він очолить створену в суботу делегацію з ведення переговорів про новий коаліційний договір і склад майбутньої коаліції.

На засіданні правління партії в суботу було також вирішено, що нового голову Партії реформ буде обрано на з'їзді 8 вересня.

Каллас візьме участь як прем'єр-міністр на саміті НАТО у Вашингтоні 9-11 липня. Після цього вона подасть прохання про відставку і обійме посаду високого представника Європейської комісії із закордонних справ і політики безпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський провів розмову з лідером Гамбії - першу за 20 років дипломатичної паузи між країнами

YES після старту переговорів про вступ України в ЄС продовжить підтримку Києва в євроінтеграції, відновленні та гарантіях безпеки - заява

Кличко розповів про підготовку Києва до зими

Кулеба і помічник держсекретаря США О'Браєн обговорили поставку додаткових систем Patriot Україні, скоординували подальші кроки в цьому напрямі

Байден не має наміру відмовлятися від заключних дебатів з Трампом - ЗМІ

Директору департаменту КМДА Возному висунуто обвинувачення в тому, що не було утилізовано шини з блокпостів - КМДА

Після України наступними для РФ будуть Польща та Білорусь - Байден

Трамп назвав "неприйнятними" умови Путіна про припинення війни

Верховний Суд визнав незаконність звільнення екснардепа Пацкана з посади голови Рахункової палати - рішення

Більшість американців проти обрання президентом США і Байдена, і Трампа - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА