15:26 02.05.2024

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

1 хв читати
У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Європейський Союз проведе перший в історії двосторонніх відносин із Києвом Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості.

Як повідомляє в четвер пресслужба Зовнішньої дипломатичної служби, захід відбудеться в понеділок, 6 травня. "Метою форуму є зміцнення співпраці між європейською та українською оборонною промисловістю та допомога Україні в отриманні можливостей у пріоритетних галузях, яких Україна потребує найбільше, - протиповітряна оборона, боєприпаси, ракети та безпілотники. Форум оборонної промисловості ЄС-Україна є першим конкретним кроком у реалізації Європейської оборонно-промислової стратегії та важливою частиною ширшої підтримки ЄС України в її боротьбі за суверенітет, свободу і незалежність проти агресивної війни Росії", - йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що в заході візьмуть участь понад 350 представників інституцій ЄС, урядів, європейської та української оборонної промисловості, галузевих асоціацій, ключових країн-партнерів та організацій з метою зміцнення оборонно-промислового співробітництва між ЄС та Україною. Форум організовано за підтримки Бельгійського головування в Раді ЄС та Європейської асоціації аерокосмічної, охоронної та оборонної промисловості.

ЄС буде представлений високим представником з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозепом Боррелем і комісаром Тьєррі Бретоном. Від Бельгії участь візьме міністр оборони Людивін Дедондер, від України - міністр стратегічних галузей України Олександр Камишін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА