21:28 12.04.2024

Зеленський взяв участь у презентації платформи "Зроблено в Україні" в Чернівцях

2 хв читати
Зеленський взяв участь у презентації платформи "Зроблено в Україні" в Чернівцях

Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до Чернівців узяв участь у презентації програми економічної політики "Зроблено в Україні" за участю бізнесу, повідомляє пресслужба президента в п'ятницю ввечері.

"Оборонно-промисловий комплекс є пріоритетом, бо війна, і нам потрібно бути швидшими за ворога. Але так само важливий бізнес, який дає робочі місця. Також через війну з’явився релокований бізнес. Хочу, щоб ви зрозуміли, чому ми їдемо в регіони: ми хочемо допомогти бізнесу", - заявив президент.

Так, за його словами, важливо, щоб кожна зустріч у рамках платформи "Зроблено в Україні" закінчувалася підписанням контрактів.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, який так само взяв участь у зустрічі, наголосив, що від запроваджених у межах платформи програм має зрости сила держави, зокрема військова. Також це чіткий сигнал світові, що українцям є чим пишатися, що запропонувати і чим конкурувати.

"Саме в руках держави сьогодні перебуває ключ до розвитку вітчизняних виробничих потужностей. Ми можемо на це впливати за чотирма основними напрямами: програми стимулювання попиту, доступні кредити та гранти, залучення інвестицій у реальний сектор економіки та розвиток орієнтованої на експорт переробки", - сказав прем'єр.

Перша віцепрем'єр-міністерка - міністерка економіки України Юлія Свириденко розповіла, що на Буковині промисловість становить 11,9% у структурі ВВП. Вона наголосила: це рекорд із 2012 року.

"Таке зростання відбулося завдяки тому, що в регіон релокувалися великі виробники. Зараз вони платять податки і підтримують місцевий бюджет. Минулого року завдяки цьому було реалізовано проєкти розвитку області", - зазначила вона.

За словами Юлії Свириденко, щоб підтримувати й надалі виробничий потенціал, Чернівецька область цього року отримає 800 млн грн у межах економічної платформи.

Зазначається, що в Чернівцях уже відкрито регіональний офіс економічної платформи "Зроблено в Україні".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни завдали трьох ударів дронами по храму в Бериславському районі – Херсонська ОВА

Нетаньягу заявив, що Ізраїль близький до викорінення військового потенціалу ХАМАС

Суд обрав запобіжний захід ще одному фігуранту справи про незаконний продаж землі на Закарпатті

Суд призначив до розгляду справу ексдиректора "Укрспецекспорту" й близького родича колишнього першого заступника секретаря РНБО

Наступні місяці мають показати прогрес у наближенні України до Євросоюзу - Зеленський

Двопартійна делегація Конгресу США запевнила Київ у підтримці України

Зеленський обговорив із Сирським і Баргилевичем підготовку контрзаходів щодо логістики й техніки окупанта

Зеленський привітав Канаду з національним днем

Рух вантажного транспорту відновився на чотирьох ПП на польському кордоні, незабаром буде відкрито на всіх - заступник міністра

Голова комітету розвідки Конгресу США виступає за розширення застосування американської зброї Україною для ударів по території РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА