21:00 31.10.2023

Військові Ізраїлю захопили укріпрайон бойовиків на півночі Сектора Гази

2 хв читати
Військові Ізраїлю захопили укріпрайон бойовиків на півночі Сектора Гази

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) узяла під контроль укріплений район угруповання ХАМАС на півночі Сектора Гази, передає у вівторок The Times of Israel.

У ЦАХАЛ повідомили, що піхота й танки на чолі з 84 піхотною бригадою "Гіваті" зайняли цей пункт у західній частині Джебалії: раніше ним користувався батальйон "Джебалія" ХАМАСу. Тут були тунелі, позиції для пуску ракет, склади з озброєнням.

Після встановлення контролю над місцевістю військові підірвали входи в тунелі, знищили зброю, а також зібрали розвідінформацію.

Загалом, за даними ЦАХАЛ, за день ліквідовано 50 хамасівців у Секторі Гази. Зокрема, військові поінформували про ліквідацію командира одного з батальйонів Ібрагіма Біарі разом із кількома іншими бойовиками. Удар у районі Джебалії призвів до обвалення підземних тунелів, через що завалилися сусідні будівлі. За даними ізраїльської сторони, Біарі був одним із командирів, які віддавали 7 жовтня накази загону "Накба" під час вторгнення в Ізраїль.

Зі свого боку палестинська сторона повідомляла про загибель щонайменше 50 осіб унаслідок цього удару, який, за версією палестинського МОЗ, уразив табір біженців.

7 жовтня палестинське угруповання ХАМАС, що базується в Газі, вчинило напад на південь Ізраїлю. У відповідь ЦАХАЛ розпочав проведення військової операції проти ХАМАС.

Раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу на засіданні кабінету міністрів заявив, що операція проти ХАМАСу вступила в третій етап - сухопутний наступ у Газі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА