14:42 22.10.2021

Генсек НАТО: Росія не має підстав побоюватися майбутнього членства України в альянсі

1 хв читати
Генсек НАТО: Росія не має підстав побоюватися майбутнього членства України в альянсі

Росії не треба боятися майбутнього членства України в НАТО, так само, як і намагатися йому запобігти, заявляє генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг.

У п'ятницю в Брюсселі після закінчення дводенного засідання міністрів оборони країн-членів організації, коментуючи на прохання журналістів висловлювання президента Росії Володимира Путіна про те, що членство України в альянсі становитиме загрозу РФ, генсек сказав: "Ні (РФ не потрібно боятися вступу України до альянсу - ІФ). Частково тому, що НАТО - оборонний альянс, а також частково тому, що це Україна і союзники з НАТО вирішуватимуть, коли Україна готова приєднатися до альянсу. Жодна інша країна не має права ні втручатися, ні сказати "ні" цьому процесу".

Столтенберг наголосив, що Україна - суверенна, незалежна держава. "А суверенна незалежна держава має право вирішувати свій власний шлях. Тому це лише Україна вирішуватиме, чи вона хоче бути членом НАТО, і це 30 союзникам вирішувати, коли Україна відповідатиме стандартам НАТО", - пояснив він позицію альянсу.

Водночас генсек організації констатував, що розширення НАТО за останні десятиліття лише "принесло мир і стабільність у всій Європі". "Тому немає жодних підстав, щоб Росія побоювалася, або мала право застосувати вето, або зупинила суверенну державу від приєднання до альянсу", - додав Столтенберг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА