Facts

Мінінформполітики направило СБУ новий перелік сайтів, рекомендованих для заборони в Україні

Міністерство інформаційної політики України направило Службі безпеки України новий перелік сайтів, які пропонує заборонити в країні, йдеться у відповіді міністерства на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Згідно з отриманою відповіддю, цей перелік був підготовлений робочою групою з моніторингу при Мінінформполітики у виконання положень Доктрини інформаційної політики України, після чого переданий на розгляд експертної ради при міністерстві, яка в подальшому схвалила його.

"За рекомендацією експертної ради перелік сайтів направлено в Службу безпеки України 18.04.2018 року", - йдеться у відповіді.

Зазначено, що в подальшому СБУ має здійснити експертизу цих ресурсів і в разі потреби реагувати відповідно до законодавства.

Як повідомлялося, до нового переліку сайтів, які містять інформацію, заборонену до поширення нормами українського законодавства, увійшов 21 ресурс.

Зокрема, в наданому СБУ переліку названо: dan-news.info, admin-gorlovka.ru, dnr24.su, gorlovka.today, golospravdy.com, s-narodom.ru, politnavigator.net, riafan.ru, dnr-hotline.ru, genocid.net, miaistok.su, dnr24.com, republic-tv.ru, ruskline.ru, dnipress.com, kianews24.ru, c-eho.info, crimea.ria.ru, c-inform.info, komtv.org і gazetacrimea.ru.

У Мінінформполітики назвали причини, з яких слід заборонити ці сайти в Україні: ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу (публічний заклик до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).

До характеристики кожного ресурсу додаються посилання на матеріали з цих сайтів.

Згідно з відповіддю, робоча група з моніторингу та виявлення інформації при Мінінформполітики здійснює відповідний моніторинг на постійній основі.

Як повідомлялося, 19 червня 2017 року Мінінформполітики оприлюднило перелік із 20 сайтів, рекомендованих для заборони в Україні. Той список містив, зокрема, сайти: "Русская весна", "Новороссия", "Антифашист", "Антимайдан", "Политнавигатор" та низку інших ресурсів.

Advertising
Advertising

MORE ABOUT

LATEST