18:26 01.06.2021

Венедіктова про можливість касації вироку Стерненку: Це вирішить прокурор у справі

2 хв читати
Венедіктова про можливість касації вироку Стерненку: Це вирішить прокурор у справі

Визначатися з касацією на вирок активістові Сергію Стерненку буде прокурор у процесі, зазначає генеральний прокурор Ірина Венедіктова

"Я поважаю рішення судів. І закон забороняє мені давати їм юридичну оцінку... обвинувальний акт іще 2016 року... я в цей час іще студентів навчала. Вважаю, що в цьому випадку відбувся звичайний кримінальний процес, про що ми говорили від самого початку", - сказала Венедіктова журналістам у вівторок у Києві після координаційної наради, присвяченої захисту прав дітей.

Відповідаючи на уточнювальне запитання агентства "Інтерфакс-Україна", чи буде касація прокуратури на це рішення, генпрокурор сказала: "Я вважаю, що нам усім потрібно виходити з позиції, що прокурор - незалежний учасник кримінального процесу - як він або вона вирішить, так і буде. Впливати думкою на конкретний процес я не можу, це питання вирішить прокурор у справі".

Як повідомлялося, 31 травня Одеський апеляційний суд зняв обвинувачення з активіста Сергія Стерненка за статтею про розбійний напад на депутата Лиманської селищної ради Сергія Щербича та призначив умовне покарання (1 рік) за статтею про незаконне поводження зі зброєю.

Щодо обвинувачення за ст. 146 КК (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), то апеляційний суд підтвердив його, але змінив при цьому мотивувальну частину, вказавши на відсутність корисливих мотивів. Водночас строки давності для притягнення до відповідальності за цією статтею вже минули, у зв'язку з чим апеляційний суд звільнив Стерненка від відбуття покарання.

У частині обвинувачення за ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю) Стерненка визнано винним, суд призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі із заміною на 1 рік випробувального терміну.

23 лютого 2021 року Приморський районний суд Одеси засудив Стерненка до 7 років позбавлення волі, визнавши винним у викраденні Щербича. Крім того, за рішенням суду, в активіста конфісковано половину всього належного йому майна. Після оголошення вироку Стерненку в Києві відбувалися протестні акції на підтримку активіста.

5 березня Стерненко подав апеляцію на судовий вирок, яку передали на розгляд до Одеського апеляційного суду.

Пізніше Одеський апеляційний суд змінив запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт Стерненку та Демчуку у справі про викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА