08:09 15.09.2018

Парубій і Волкер обговорили інформаційні та кіберзагрози виборів з боку Росії

1 min read
Парубій і Волкер обговорили інформаційні та кіберзагрози виборів з боку Росії

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та спеціальний представник Держдепартаменту США Курт Волкер на зустрічі в п'ятницю, 14 вересня обговорили інформаційні та кіберзагрози майбутніх виборів з боку Російської Федерації, повідомила прес-служба Верховної Ради.

"Україна часто відчуває інформаційні та кібератаки з боку Росії. Тому зараз, напередодні виборів, важливою є підтримка і співпраця зі Сполученими Штатами Америки, які дуже добре знають, що таке російські кібератаки, зокрема, втручання у вибори", - сказав А.Парубій.

У свою чергу К.Волкер зазначив, що "безпека виборів - це наш спільний інтерес, тому ми активно співпрацюємо з українською владою та неурядовими організаціями, щоб забезпечити безпеку виборів".

А.Парубій також зазначив, важливість аспекту інформаційної безпеки, "адже в Україні існує мережа так званих засобів масової інформації, керованих з країни-агресора, які фактично виконують роль інструменту російської пропаганди".

"Як російський агресор окупував частину українських земель, - так окупованою є і частина інформаційного простору України", - підсумував спікер ВР.

AD
AD
AD
AD
AD