16:13 18.07.2017

НАТО має намір розпочати другий етап співпраці з Україною у сфері кібербезпеки - Климпуш-Цинцадзе

2 min read
НАТО має намір розпочати другий етап співпраці з Україною у сфері кібербезпеки - Климпуш-Цинцадзе

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що НАТО вже надав Україні допомогу у сфері кібербезпеки на суму понад EUR1 млн у рамках відповідного трастового фонду і має намір розпочати другий етап співпраці.

"Я можу назвати загальну суму, яка була зібрана в трастовому фонді, - це 1 млн 50 тис. євро. Ці кошти були використані. Але до них входить і оплата послуг експертів, які проводили аналіз потреб", - сказала І.Климпуш-Цинцадзе в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Віце-прем'єр зазначила, що кошти були зібрані в трастовий фонд для України для забезпечення її потреб у сфері кібербезпеки, що курирує Румунія.

"Ми підійшли до завершення першого етапу роботи фонду. На засіданні комісії Україна-НАТО 10 липня країни-члени Альянсу висловили готовність перейти до другого етапу функціонування фонду", - сказала вона.

За словами І.Климпуш-Цинцадзе, тепер Україна, а саме Служба безпеки України як орган, відповідальний за співпрацю з цим фондом, мають здійснити оцінку своїх потреб у сфері кібербезпеки.

"А потім країна, відповідальна за цей фонд (Румунія - ІФ.), здійснюватиме координацію з іншими країнами для реалізації спільно окресленого завдання", - сказала І.Климпуш-Цинцадзе.

Вона додала, що раніше увесь цей процес тривав рік, проте зараз, враховуючи досвід, що вже має відбуватися швидше.

Віце-прем'єр наголосила, що між Україною і НАТО триває активна співпраця у сфері кібербезпеки: "Штаб-квартира НАТО запросила наших фахівців у цій сфери відвідати її для ознайомлення з системою кіберзахисту і обміну досвідом".

Повний текст інтерв'ю віце-прем'єр-міністра І.Климпуш-Цинцадзе буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" у відкритому доступі.

AD
AD
AD
AD
AD