12:10 19.02.2018

Японія надасть Україні $3,6 млн на відновлення східних областей

2 min read
Японія надасть Україні $3,6 млн на відновлення східних областей

Японія має намір надати Україні $3,6 млн для задоволення гуманітарних потреб, підтримки вразливих верств населення і відновлення східних областей, повідомив посол Японії в Україні Шигекі Сумі.

"У 2018 році уряд Японії надасть ще близько $4 млн", - повідомив Ш.Сумі на прес-конференції в понеділок.

Він зазначив, що ці кошти будуть виділені на радіообладнання для Міністерства внутрішніх справ, на відновлення житла, на навчання переміщених осіб, на закупівлю медичного обладнання і проведення тренінгів для тих, хто повертається зі сходу країни.

Посол розповів, що переважно кошти спрямовуватимуться не як гуманітарна допомога, а як кошти для відновлення.

Допомогу надаватимуть у рамках семи проектів, які впроваджуватимуть агентства системи ООН в Україні, зокрема Міжнародна організація з міграції (МОМ), Програма розвитку ООН (ПРООН), Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) і Всесвітня організація охорони здоров'я(ВООЗ).

Координатор системи ООН в Україні Ніл Вокер додав, що допомога надаватиметься за такими напрямами: зайнятість, захист довкілля, розвиток потенціалу і гарантування безпеки громадян.

Він зазначив, що переважно кошти будуть спрямовані на східні регіони України.

За словами міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, нині за допомогою Японії реалізується великий проект із реконструкції Бортницької станції аерації в Києві.

Крім того, 21 лютого в Україну приїде місія Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), яка проведе переговори щодо проектів поводження з побутовими відходами в Києві, Дніпрі та Харкові.

AD
AD
AD
AD