17:15 27.09.2016

Посольство України у Великобританії закликає повідомляти про відвідування окупованого РФ Криму британцями

2 min read
Посольство України у Великобританії закликає повідомляти про відвідування окупованого РФ Криму британцями

Посольство України у Великобританії звертається з проханням повідомляти про випадки відвідування британцями тимчасово окупованої Російською Федерацією Автономної Республіки Крим, оскільки останнім часом почастішали випадки використання Росією будь-яких можливостей для легалізації незаконної анексії півострова.

"Звертаємося до Вас з проханням інформувати посольство (електронна адреса: [email protected]) про відомі Вам випадки за участю британських громадян/організацій з метою подальшого реагування з боку нашої дипломатичної установи", - зазначається в інформації, оприлюдненій на сторінці в Facebook українського посольства у Великобританії.

Українські дипломати в Лондоні зазначають, що, зокрема, було встановлено, що громадянин Великобританії Джуліан Бердок (Julian Burdock, група "JB and 24 kopeks") взяв участь у міжнародному фестивалі "Коктебель-Джаз Паті", що проходив на тимчасово окупованій території АР Крим 26-28 серпня ц. р.

Крім того, раніше в цьому місяці, розташований у Криму готель Mriya Resort & Spa отримав престижну міжнародну премію World Travel Awards (р. Лондон).

"У кожному разі, про яке ми дізнаємося, посольство України у Великобританії звертається з офіційними запитами до організаторів і учасників того чи іншого заходу, а також до уряду Великобританії, в яких засуджує відповідні дії, а також закликає запобігати появі таких випадків у майбутньому, зокрема як такими, щосуперечать санкціям, накладеним Європейським Союзом проти РФ, а також законодавства України з усіма правовими наслідками", - наголосили в українській амбасаді.

AD
AD
AD
AD